МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ В УМОВАХ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА УНІВЕРСИТЕТУ (НА ПРИКЛАДІ КНР)
PDF

Ключові слова

навчання та виховання, студенти, розвиток, спорт, фізична культура. education and upbringing, students, development, sport, physical culture.

Як цитувати

ЛІАН, Ч. (2023). МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ В УМОВАХ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА УНІВЕРСИТЕТУ (НА ПРИКЛАДІ КНР). АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», (2), 36-41. https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2023.2.6

Анотація

Дослідженням зосереджується на проблемі погіршення здоров'я молодого покоління, збільшенні кількості хворих на серцево-судинні, вірусні, інфекційні та хронічні захворювання. Автори зазначають, що швидко зростаючий рівень урбанізації, науково-технічний прогрес та розвиток інтернет-технологій сприяють "руховому голодуванню" населення. Для забезпечення відновлення психофізіологічної працездатності та зміцнення емоційно-вольової стійкості автори рекомендують включити систематичну роботу щодо поліпшення функціонального стану та фізичної підготовленості організму. Особлива увага приділяється студентству як заключному етапу поступального розвитку. Автори вважають, що важливо ефективно організувати роботу, спрямовану на формування мотивації у молоді до збереження та зміцнення власного здоров'я через фізичні вправи. Проблема формування мотивації студентської молоді до занять фізичною культурою та спортом активно вивчається дослідниками. Зазначається, що сучасна технологія, соціальні мережі та гаджети знижують інтерес студентів до фізкультурно- спортивної діяльності, призводячи до знерухомленості та погіршення зірки. У студентів основними мотиваційними чинниками для занять фізичною культурою є залік з даної дисципліни, прагнення до фізичної досконалості, досягнення спортивного результату та задоволення моральних потреб. Однак, спостерігається тенденція до зниження мотивації з кожним курсом, що може пояснюватись збільшенням соціальних ролей у дорослому житті та втратою зв'язку з фізичною культурою як елементом оптимізації життєвих процесів. Для підвищення рівня мотивації студентів до занять фізичною культурою та спортом, автори пропонують комплекс заходів, спрямованих на зміну спрямованості особистості, підвищення ціннісних орієнтацій та виявлення переваг студентів до певних видів фізкультурно-оздоровчих та спортивних занять з використанням традиційних та інноваційних методів навчання та виховання. Використання ігрових технологій в освітньому процесі студентів є одним зі стратегічних векторів розвитку фізичної культури та спорту. Педагогічна діяльність, спрямована на формування особистості та організацію персональних освітніх процесів, акцентує увагу на учні, перетворюючи знання та вміння з цілей навчання на інструмент їхнього професійного розвитку та самовдосконалення.

https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2023.2.6
PDF

Посилання

Burk, V. Stabile Strukturen und neue Tendenzen. In Deutscher Olympischer Sportbund (Hrsg.), Spiele der XXX. Olympiade London 2012. Auswertungen und Analysen 2013, S. 21– 23.

Franz, B. China. In Deutscher Olympischer Sportbund (Hrsg.), XXIXX. Olympische Spiele Peking 2008. Analysen – Bilanzen – Auswirkungen 2008, S. 48-51.

Guo, J. Neue Entwicklungen im chinesischen Spitzensport. Unveröffentlichtes Dokument. Peking 2012.

Miao, J. Entwicklung der Sportwissenschaft in China. Weilheim/Teck: Bräuer. 2005.

Miao, J.. Die Sportwissenschaft in China. China Journal. Sport und Gesellschaft in China, o. J. (1), 2006, 21-25.