НОВІТНІ ПІДХОДИ В ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ ТА МОВНОЇ КОМУНІКАЦІЇ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
PDF

Ключові слова

новітні технології, штучний інтелект, віртуальна реальність, онлайн-освіта, онлайн-ресурси, медіа-ресурси innovative technologies, artificial intelligence, virtual reality, online education, online resources, media resources

Як цитувати

ДОЛОЖЕВСЬКА, Л. О. (2024). НОВІТНІ ПІДХОДИ В ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ ТА МОВНОЇ КОМУНІКАЦІЇ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ. АКАДЕМІЧНІ СТУДІЇ. СЕРІЯ «ПЕДАГОГІКА», (1), 16-22. https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2024.1.3

Анотація

Стаття розглядає сучасні тенденції у сфері навчання та комунікації, зосереджуючись на новаторських підходах та стратегіях у вивченні іноземних мов. Шляхом аналізу досліджень українських та зарубіжних вчених та практичного досвіду автор висвітлює ефективні методи використання технологій, активного залучення здобувачів знань до вивчення іноземних мов та оптимізації процесу навчання. Зокрема, зупиняється на використанні Інтернету і медіа в навчальному процесі, використанні штучного інтелекту і віртуальної реальності та методу блокчейн. Автор відзначає, що інтеграція Інтернету та медіа в мовне навчання може бути ефективним способом підвищити зацікавленість здобувачів знань, забезпечити доступ до різноманітних джерел інформації та навчальних ресурсів, зробити процес навчання доступним для здобувачів знань з різними можливостями. Стаття спрямована на ідентифікацію ключових аспектів, що впливають на якість і мотивацію до навчання та сприяють покращенню комунікаційних навичок учасників освітнього процесу. Також відмічається, що технологічні інструменти для покращення мовної комунікації можуть бути корисними для розвитку навичок мовлення при вивченні іноземних мов, а також спілкуванні в мережі. Автор розглядає недоліки та переваги використання новітніх технологій, включно з індивідуалізацією та інклюзивним підходом до навчання, захистом даних та доступом до технічних засобів, а також робить прогноз щодо їх подальшого розвитку у сфері освіти, а також надає ряд рекомендацій учасникам освітнього процесу щодо впровадження новітніх технологій в навчальних закладах. В кінці статті автор вказує на те, що здобутки та напрямки в розвитку новітніх технологій допомагають усім учасникам освітнього процесу створювати та використовувати більш ефективні, інноваційні та доступні методи навчання для здобувачів знань у всьому світі.

https://doi.org/10.52726/as.pedagogy/2024.1.3
PDF

Посилання

Марк Такер: Чарльз Фадель про те, що студенти повинні знати та вміти робити. Вид: Освітній тиждень. 25 лютого 2016 року.

Кадемія М., Візнюк І., Поліщук А., Долинний С. Використання штучного інтелекту у вивченні іноземної мови здобувачами освіти. Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання у підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми: збірник наукових праць. Вінниця: ТОВ «Друк плюс», 2022. Вип. 63. 220 с.

Hattie, J. (2008). Visible Learning: A Synthesis of Over 800 Meta-Analyses Relating to Achievement. NY: Routledge. р. 392.